Bookvica plus: Prizori s jabukom

10_04_2013 / 09:07h
Bookvica plus: Prizori s jabukom

Bookvica plus ovoga četvrtka dovodi neobičnu kombinaciju kazališne predstave i koncertnog čitanja. Splitska publika imat će priliku uživati u nagrađivanoj predstavi Prizori s jabukom.

Bookvica plus ovoga četvrtka u klub Quasiomodo u 20.30 sati dovodi neobičnu kombinaciju kazališne predstave i koncertnog čitanja uz popratni razgovor sa gošćom, Ivanom Sajko. Splitska publika imat će priliku za 30 kuna uživati u nagrađivanoj predstavi Prizori s jabukom, koju će uživo glazbeno pratiti Alen i Nenad Sinkauz (East Rodeo).

Ova drama Ivane Sajko, čiju dramaturgiju potpisuje Sandro Šiljan, a režiju Dora Schneider, inspirirana je biblijskim motivom izgona iz raja te prikazuje povijest raspadanja jednoga društva. Autorica otvara pitanje da li je moguće konstruirati rajski vrt u društvu katastrofe te ne bi li njegovi stanovnici – povlaštena elita – živjeli u stanju neprekidne paranoje da bi se vrata raja mogla urušiti, a oni ostati suočeni sa društvom kojega su propustili spasiti.

Nakon predstave slijedi razgovor sa autoricom, o njenom angažmanu u zemlji i inozemstvu, romanima, temama koje je nadahnjuju, isprepletanju dramskog i proznog teksta, drame i glazbe te o položaju autora u današnje vrijeme.

Po dobrom starom običaju Bookvice, najsretniji posjetitelj dobiti će knjigu na dar. A ulaznicu na dar dobit će najsretniji među onima koji nam u inbox našeg fejsa pošalju ime i prezime.