Uz Bookaru i Marka Tomaša

07_03_2012 / 07:30h
Uz Bookaru i Marka Tomaša

Drugog marčanog petka od 20:30 Marijo Glavaš u Info zonu nosi još jednu književnu Bookaru čiji je gost čovjek koji zna, jer je probao, jer je doživio i jer vjeruje u utopiju i dok je gaze - Marko Tomaš.

Drugog marčanog petka od 20:30 Marijo Glavaš u Info zonu nosi još jednu književnu Bookaru!

Njegov pogled izdržali su samo najhrabriji, njegovu frizuru još hrabriji. Nomad bez stada, s cigaretom u ruci i teškom riječi na usnama. Pjesnik izgrebane duše i srca iz kojeg dugo u noć cijedi crnilo gušće od sipinog i razmazuje ga po papiru u stihove. Čovjek koji zna, jer je probao, jer je doživio i jer vjeruje u utopiju i dok je gaze. Gost književne Bookare* u Info zoni je - Marko Tomaš.

Tomaš je rođen u Ljubljani, a životni put ga je vodio kroz Sarajevu, Sombor, Mostar, Zagreb, Split... Jedan je od najpubliciranijih mladih pjesnika na ovim prostorima. Splitu je podario i Utopiju, nestvarno mjesto u centru grada gdje su se mogli pronaći kvalitetni stripovi, knjige i ploče.

Tko ne dođe platit će PDV 26%.

* V. Anić (Rječnik hrvatskog jezika, Novi Liber, 2004.): Bookara - urnebesno zabavni, dobar za zdravlje, ugodan za trbušne mišiće, književno multimedijalni tok-šou.