Na Bookari o hit romanu

01_12_2014 / 11:31h  |  Autor: I. Z.
Na Bookari o hit romanu

Na prosinačkoj Bookari predstavit će se roman Svjetlo koje ne vidimo, nagrađivanog američkog romanopisca Anthonyja Doerra. Američki kritičari prethodnog ljeta natjecali su se u pohvalama, a već ove jeseni tiskano je i hrvatsko izdanje.

Na prosinačkoj Bookari predstavit će se roman Svjetlo koje ne vidimo, nagrađivanog američkog romanopisca Anthonyja Doerra. O romanu će u Info zoni u petak (5. 12.) u 20 sati, u društvu mladog splitskog književnika Marija Glavaša, pričati prevoditeljica Irena Škarica te Adriana Piteša, urednica izdavačke kuće Profil.

Američki kritičari prethodnog ljeta natjecali su se u pohvalama, opisuju ga kao roman koji će čitatelje natjerati da zauvijek razmišljaju drugačije o velikim temama. Već ove jeseni tiskano je i hrvatsko izdanje te se trenutno nalazi na listi deset najpopularnijih Profilovih naslova.

>> Prati nove najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

Radnja romana prati živote djevojčice i dječaka čiji će se životni putevi susresti iako ona iz Francuske bježi od strahota rata, a njega opsjednutost tehnologijom dovodi u Hitlerovu mladež. Anthony Doerr pisao je ovaj roman punih deset godina. U međuvremenu je 2007. uvršten na listu 21 najbolji mladi američki romanopisac, a sa romanom Svjetlo koje ne vidimo uvršten je i u finaliste National Book Awarda za 2014., prestižnog priznanja koje su osvojila najveća imena američke književnosti 20. i 21. stoljeća.