Bolero i Carmen idealan spoj

09_08_2014 / 11:02h  |  Autor: Tena Filipović  |  Foto: HNK Split
Bolero i Carmen idealan spoj

Izvedba baleta Bolero i Carmen privukla je ljubitelje baleta u sustipanski ambijent i nije ih razočarala a balerina Julija Pivotskaja pokupila je najveći pljesak

 U petak 8. kolovoza, u okviru Baletnih večeri na Sustipanu, održan je balet Bolero i Carmen. Bolero i Carmen koreografkinje i redateljice Valentine Turcu pokazali su se kao idealan spoj. - Glazba i Bolera i Carmen zrači emocijama i seksipilom i zato mogu činiti cjelinu - objasnio je Dinko Bogdanić, direktor Baleta splitskog HNK.

Bolero je izveden tijekom prvih pola sata, nakon čega je publika ostala sjediti, ne očekujući tako brzu pauzu. Drugi dio večeri bio je rezerviran za Carmen, gdje je balerina Julija Pivotskaja pokupila najveći pljesak. Ovo je ujedno bila Yulijina oproštajna večer. - Želimo ti puno sreće u daljnjem plesačkom životu gdje god bila, a naša su ti vrata uvijek otvorena - pozdravio ju je Dinko. Predstava se izvrsno uklopila u prelijepi ambijent Sustipana, a svih 400 mjesta za gledatelje bilo je popunjeno. - Ograničeni smo borovima, i to u širinu i visinu - objasnio je Dinko zašto nije moguće dovesti više gledatelja. Na pitanje kako je došao na ideju za lokaciju objasnio je: - Davnih godina plesao sam na ovoj sceni Romea i Juliju, a naša ideja je napraviti da Sustipan zaživi kao kulturna scena.

Publika je velikim pljeskom ispratila baletane a ni direktor nije krio zadovoljstvo: - Jako sam zadovoljan, to je publika koja voli balet, lijepo je primila i prihvatila izvedbu.