Bol spreman za Graffite

25_07_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Graffiti na gradele / Press
Bol spreman za Graffite

Peti po redu regionalni graffiti festival Graffiti na Gradele održat će se od 28. do 30.7. u Bolu na Braču, a osim crtanja grafita uključuje i glazbene nastupe, besplatne radionice, izložbe i natjecanja...

Peti po redu regionalni graffiti festival Graffiti na Gradele održat će se od 28. do 30.7. u Bolu na Braču.

Glazbeni i graffiti program

Svoje sudjelovanje do sada su potvrdili sljedeći glazbenici: High5, Krešo i Žuvi, Kuku$, Tibor, Žaegulj i Geralt iz Rivije, Tone Tuoro, Toxara, Zembo i DaMental te Marchello Mede, dok su za DJ program zaduženi Blaw:Blaw, Oliver (Bassinga), VRH, Tikach, Sinke Fresh, Niki Peducci, Vuk Oreb i Juicy Croatia.

Na popisu graffiti writera nalaze se neka od trenutno najsnažnijih i najaktivnijih regionalnih imena: Lonac, Lunar, Artez (BG), Chez186, Wuper (BG), Azram (Ljubljana), Artuditu, Bare Pimp my Pump, Modul Osam, Mane Mei, Sarme, Anxio, Supernia, Hana, Casino, Royal, Nikola Mihajlović (BG) i Wens.


Radionice, izložbe, natjecanja


Tijekom trajanja festivala organiziraju se brojne graffiti radionice za djecu i mlade, izložbe mladih autora, skateboard i sportska natjecanja, a posjetiteljima će cijeloga dana na raspolaganju biti i lounge zona smještena uz samu plažu.

Besplatan ulaz uz povoljan put i smještaj

Iako je festival neprofitnog i volonterskog karaktera, ulaznica se ni za jedan dio programa ne naplaćuje i ulaz je slobodan za sve. Isto tako, posjetitelji festivala festivalskom će narukvicom moći ostvariti i brojne popuste na razne usluge po cijelom Bolu. 

I ove godine u suradnji s brojnim partnerima i podržavateljima festivala Graffiti na Gradele omogućuju svojim posjetiteljima komotan i povoljan dolazak te smještaj sva tri dana festivala. Ove godine festival podržavaju Adria Tours Bol, Meteor kamp, Autotrans i Croatia Airlines. Posjetiteljima su na raspolaganju direktne autobusne linije Zagreb-Bol, a ako se odluče iz Splita doći trajektom iz Supetra mogu po povoljnoj cijeni Autotransovim autobusima doći u Bol. Za one koji su pobornici bržeg putovanja, Croatia Airlines omogućuje direktan let Zagreb-Bol po cijeni od 330 kuna za posjetitelje festivala. Kada posjetitelji dođu u Bol mogu se smjestiti u Meteor kampu ili potražiti apartmanski smještaj posredstvom Adria Tours Bol koji su za sve GNG posjetitelje osigurali izrazito povoljne cijene apartmana (za 4 osobe 84 eura/noć, za 5 osoba 105 eura/noć i za 6 osoba 126 eura/noć).

Neprofitna i volonterska inicijativa mladih

Graffiti na Gradele regionalni je graffiti festival koji se u Bolu na Braču održava po peti put, na prostoru Fabrike, odnosno bivše tvornice ribe, te napuštenog hotela Bijela kuća. Riječ je o neprofitnoj i u potpunosti volonterskoj inicijativi mladih koja za cilj ima okupiti što više mladih graffiti umjetnika i glazbenika iz cijele regije, kako bi na nekoliko dana Bol pretvorili u malu urbanu meku, kreirali platformu za umrežavanje, nove suradnje, kreativan rad i dobro druženje te svojim aktivnostima zaživjeli napušteni i devastirani hotelski kompleks Bijela kuća.

Za sve informacije o dolasku, prijevozu i smještaju pratite službeni Facebook event festivala.