Građani su s pravom nezadovoljni

05_03_2023  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Građani su s pravom nezadovoljni

U 51. epizodi podcasta "U Zoni" gostovao je Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Grada Splita. Pričao je o aktualnim potezima gradske vlasti i o svojim aktivističkim počecima, a nezaobilazna tema bio je i Hajduk.

U 51. epizodi podcasta "U Zoni" gostovao je Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Grada Splita. S voditeljem Tomislavom Primorcem pričao je o aktualnim potezima gradske vlasti i o svojim aktivističkim počecima, a nezaobilazna tema bio je i Hajduk.

- Građani su s pravom nezadovoljni - kazao je Ivošević, uz napomenu da bi i on bio nezadovoljan da danas nema drugačiji uvid u rad gradske uprave. Naveo je i konkretne primjere zbog kojih smatra da zakoni onemogućavaju normalno funkcioniranje sustava. Uspoređujući promjene sa skretanjem tankera slikovito je objasnio koliko je zadovoljan dosadašnjim radom.

U razgovoru o političkom djelovanju, mladima je savjetovao da rad na boljitku društva započnu u udrugama, a ne u strankama. Objasnio je i zašto on nije član stranke Centar te otkrio razloge prekida angažmana u SDP-u. Također, prisjetio se svoje prve bitke protiv nelogičnosti u srednjoj školi te članstva u Savjetu mladih Grada Splita. Govoreći o razlozima zašto kvalitetni ljudi danas zaziru od politike, prepričao je očev komentar na njegov politički angažman.

- Pričamo o tvornici novca kojoj je alternativna glazba paravan - zaključio je sumirajući razgovor o koncertima u Đardinu i kritikama da je aktualna gradska vlast doprinijela odumiranju gradske jezgre. Istaknuo je da se nitko iz gradske jezgre nije iselio zbog tišine, a uvođenje reda sa štekatima vidi kao potvrdu da svi imaju ista prava. Komentirao je i odluku o zabrani ispijanja alkohola na javnom mjestu te objasnio hoće li zabrana vrijediti i za Matejušku.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta "U Zoni" te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.