Bliži se novi Ethnoambient

15_07_2015 / 20:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Martina Vuković, arhiv
Bliži se novi Ethnoambient

Solinski Ethnoambient održat će se 17. i 18. srpnja. Prve večeri nastupaju Dunja Knebl, Kazan i Jamo Jamo, dok na drugu večer stižu Nilla Axelsson Siriščević, Domo Emigrantes i Kries.

Solinski Ethnoambient - proslava kulturne raznolikosti - održat će se, i to po osamnaesti put, 17. i 18. srpnja, s početkom u 20 h na Gradini. Prve večeri nastupaju Dunja Knebl, Kazan i Jamo Jamo, dok na drugu večer stižu Nilla Axelsson Siriščević, Domo Emigrantes i sad već tradicionalno - Kries.

Organizatori najavljuju da će Dunja Knebl publici prenijeti price i pjesme koje su obiljezile njezin glazbeni trag desetljecima prije nego sto je zapocela s istrazivanjem hrvatske tradicijske bastine – od americkog folka koji je slusala odrastajuci u SAD-u, do tradicijskih pjesama Indonezije koje je isto ucila na izvoristu. Kazan će izvoditi pjesme Slavonije i Međimurja, ali i one zagorske i s obale rijeke Miljacke. Jamo Jamo će zaključiti prvu večer zapadnoafričkim ritmom i plesom. 

Nilla Axelsson Siriščović donijet će svoju violinu i pjevati na švedskom, talijanski Domo Emigrantes donose zvukove Mediterana a glazbenu vatru do vrhunca će na drugoj večeri dovesti Kries.
 
Zaključno sa 16. srpnja cijena je ulaznice 60 kuna (u sustavu Entrio i u Domu kulture Zvonimir) dok će na ulazu za jednu večer trebati izdvojiti 75 kuna.

Više informacija o festivalu i izvođačima može se potražiti na službenoj stranici.