Blade Runners na Bookvici

09_11_2015 / 13:19h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Luka Kivela, arhiv
Blade Runners na Bookvici

Književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo ovoga će četvrtka, 12. studenog 2015., s početkom u 20.30 sati ugostiti splitske autore okupljene u skupinu Blade Runners, koji su se specijalizirali za žanr kratkih SF priča.

Članovi Blade Runnersa su Jelena Marović, Branimir Vukovac, Luka Krstulović i Ivan Barić, koji će se u četvrtak okušati i u voditeljskoj ulozi. Blade Runners se bave pisanjem i želja im je promovirati pisanje i čitanje. Pišu u raznim žanrovima, ali najdraže su im električne ovce – znanstvena fantastika, koja je po njihovu mišljenju idealno područje za vježbanje i razvijanje autorskih vještina, upravo zbog iznimne slobode predviđanja budućnosti. Po njihovim riječima, već smo jednom nogom zagazili u tehnološko doba nezamislivo u prošlom stoljeću, a tko zna što nas čeka – bilo u stvarnosti ili na papiru. Publika će iz njihovih priča među ostalim saznati tko je Neprijatelj za stolom, kakav je to Život drugdje, što se događa Kad zastaje vrijeme i kakav je doživljaj ljudi koji žive Usred kotača.

Sigurni su da će svojim riječima ohrabriti, nasmijati, nadahnuti, a vjerojatno nekog i rasplakati. No najvažnije im je da s ljudima koji cijene pisanu riječ podjele svoje snove i
svjetove.