Bio je to pravi rock do daske!

17_06_2013 / 11:02h  |  Autor: Marta Štambuk, Sandra Kovačević  |  Foto: Luka Kivela
Bio je to pravi rock do daske!

U subotu je Stari plac oživio koncertom pod nazivom Rock do daske. Bilo je svih uzrasta, svih đireva, mlađih, starijih, pa čak i poneka trudnica. Moglo bi se reći da je to bio pravi rock do daske!

U subotu je splitski Stari plac oživio koncertom pod nazivom Rock do daske. U sam početak uveo nas je jedan od frontmana benda Opća opasnost Slaven Živanović, poznat kao Žiža, te je svoj pozitivan i entuzijastičan duh uspješno prenio na publiku. Nešto iza 21 sat zapjevali su pjesmu Opća opasnost i nije trebalo dugo čekati da se stadion pristojno popuni. Bilo je svih uzrasta, svih đireva, mlađih, starijih, pa čak i poneka trudnica.

Pjesma Ovisan... nisi slobodan još je više podigla već užarenu ekipu. Neumorno su svirali sve do 23:20, a nakon 20minutne pauze svojim hitovima poput Makedonija i Da li znaš da te volim Dado Topić nas je odveo u stara rock vremena. Organizatori su iskoristili priliku uručiti mu poklon za izniman doprinos rock sceni, a na stadionu je tada bilo već oko 3 tisuće ljudi.

Kada su se na pozornicu popeli Partibrejkersi i otvorili nastupa sa pjesmom Ako si u publici je već prevladavala nešto starija generacija, ali je mladenački rock duh i dalje prevladavao što su potvrdile i dvije zapaljene bengalke koje je frontman Partibrejkersa, Cane Kostić, s oduševljenjem pozdravio. Cane je junački svirao - nisu posustajali, snažniji su od publike - čuli su se razni komentari iz publike. Slijedili su hitovi poput Hoću da znam, Kreni prema meni, a u užarenom rock ritmu doveli su ovaj nezaboravni rock spektakl do kraja. Još jednom se pokazalo da je dosljednost ono što bendove čini zaista kvalitetnima i vječno poželjnima.

Organizacija koncerta je doista bila besprijekorna, gužve se nisu stvarale ni za šankom ni pred kemijskim zahodima – što je čest slučaj na koncertima s ovolikom posječenošću. Jako dobar posao odradili su i bendovi te je obećanih pet sati rocka prošlo vrlo brzo, čak prebrzo. Moglo bi se reći da je to bio pravi rock do daske!