Bijeg u Književnom klubu

15_01_2016 / 22:30h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
Bijeg u Književnom klubu

Književni klub Irene Delonge Nešić sve je popularniji među srednjoškolcima, koji ga prepoznaju kao priliku da se bolje pripreme za državnu maturu. Tema novog razgovora bit će Nehajevljev roman Bijeg.

Književni klub Irene Delonge Nešić sve je popularniji među srednjoškolcima, koji ga prepoznaju kao priliku da se bolje pripreme za državnu maturu. U utorak, 19. siječnja, u 19:30 u Info zoni tema razgovora bit će Nehajevljev roman Bijeg.

>> Najave drugih događanja u Info zoni prati na infozona.hr/program

Bijeg se svrstava među najbolje romane hrvatske moderne te je uvršten među naslove na državnoj maturi. Milutin Cihlar Nehajev ispričao je tešku životnu priču Đure Andrijaševića, osiromašenog hrvatskog intelektualca koji se školovao u velikom gradu. Radnja romana većim je dijelom orijentirana na Đurina unutarnja razmišljanja o propalom životu u provincijskom gradiću.

Irena Delonga Nešić profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti s iskustvom vođenja nekoliko pjesničkih večeri i škola kreativnog pisanja. Književni klub u Info zoni održava se jednom mjesečno te preferira naslove s državne mature.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. 

#idemuzonu #načemusiti

Posted by Info zona on 11. prosinca 2015