Povratak Biciklopopravljaonice!

27_04_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Povratak Biciklopopravljaonice!

Nakon višemjesečne stanke u Klubu Zona ponovno se održava Biciklopopravljaonica, ali u novom terminu i s drugačijim konceptom.

Nakon višemjesečne stanke, od 2. svibnja u Klubu Zona ponovno se održava Biciklopopravljaonica, ali u novom terminu i s drugačijim konceptom. Svi zainteresirani, svaki prvi ponedjeljak u mjesecu u 17 sati mogu uz mentora učiti uklanjati kvarove na biciklu te popraviti svoj ili tuđi bicikl.

- Nakon dvije godine rada u epidemiološki prilagođenim uvjetima, kada su zainteresirani morali prepustiti bicikl volonterima, od ponedjeljka će ponovno učiti kako popravke i održavanje mogu obavljati sami. Na raspolaganju će im biti alat i mentor koji će ih educirati i savjetovati kako bicikl učiniti funkcionalnijim i sigurnijim. Želimo potaknuti korisnike Biciklopopravljaonice da kroz popravke vlastitog ili tuđeg bicikla stječu nova znanja i vještine - objašnjava Goran Biličić, voditelj Kluba Zona.

Biciklopopravljaonica se u Klubu Zona održava od 2016. godine i do sada je popravljeno gotovo četiri stotine bicikala. Najčešće je riječ o krpanju guma te namještanju brzina i kočnica, ali alat koji je besplatno na raspolaganju omogućuje i složenije popravke.