Za bolje pedaliranje u Splitu

21_05_2012 / 21:50h
Za bolje pedaliranje u Splitu

U petak će na Rivi krenuti Splitski đir na biciklu. Dobra vijest je i da su sponzori ovog događaja odlučili pokloniti Splitu petnaest parkirališta za bicikle tako da barem za bicikliste više neće biti stresa oko parkirnog mjesta.

U petak, 25. svibnja, s početkom u 17:30 sati na Rivi će krenuti Splitski đir na biciklu, javno-privatni projekt koji promovira korištenje bicikla kao zdravog i ekološki prihvatljivog načina prijevoza. Pridružiti se mogu svi građani bez obzira na dob i model bicikla.

Ovo je jedinstvena prilika da se u sigurnim uvjetima odvozi ruta po splitskoj rekreacijskoj zoni Marjan u kojoj je i nedavno stradao biciklist. Predstavnici Grada osim što se vole pohvaliti neizgrađenim dijelom staze do Brda, neodređeno poput delfijske proročice najavljuju da postoji tendencija da se staze jednom i počnu graditi. Dobra vijest je da su sponzori ovog događaja odlučili pokloniti Splitu petnaest parkirališta za bicikle tako da će barem za bicikliste biti manje stresa oko parkirnog mjesta.