Bez naziva u Galeriji umjetnina

22_09_2014 / 23:16h  |  Autor: I.Z.
Bez naziva u Galeriji umjetnina

U utorak 23. rujna, u Galeriji umjetnina bit će otvorena izložba mladog riječkog umjetnika Mitra Matića, koji je za rad Bez naziva dobio Veliku nagradu 32. Salona mladih.

Ovoga će utorka, 23. rujna, u 19 sati u Galeriji umjetnina biti otvorena izložba mladog riječkog umjetnika Mitra Matića, ovogodišnjeg dobitnika Velike nagrade Salona mladih.

Osim rada Bez naziva kojim je, prema ocjeni žirija, najbolje odgovorio na postavljeno pitanje sukoba trendovske pomodnosti i izvorne suvremene umjetnosti, posjetitelji će sljedeća dva tjedna moći pogledati još pet Matićevih slika iz serije Prije skoka, izrađenih u tehnici ulja i bitumena na platnu velikih formata.

Kustosica Jelena Babić u tekstu predgovora u katalogu izložbe napisala je: Mitar Matić nije slikar velike geste, snažnih emocija, ni strogo programatskih koncepata. Njegovo slikarstvo plijeni prividnom jednostavnošću koja pomnijim promatranjem otkriva vrlo zanimljiv način transponiranja suvremenog trenutka u vizualni jezik. On istražuje i prenosi dinamiku odnosa definiranosti i slobode istraživanja, pri čemu je jasno vidljivo uživanje i svrha rada u samom procesu, bez pretencioznosti pretpostavke da treba ponuditi konačno i idealno rješenje.

Mitar Matić slikarstvo je diplomirao 2005. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi Gorkog Žuvele, a danas živi i radi u Rijeci.
Ovo mu je osma samostalna izložba.