Bez dileme: Lovely Quinces!

10_05_2013 / 12:57h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Damira Kalajžić, arhiva
Bez dileme: Lovely Quinces!

U srijedu navečer je proglašena prva pobjednica ST@rt festivala. Lovely Quinces potpuno je osvojila tročlani žiri, dok je glas publike dao prednost drugoplasiranim Flying Head...

U srijedu navečer je u ugodno popunjenom klubu O'Hara proglašena prva pobjednica ST@rt festivala – priliku da snimi album dobila je mlada splitska kantautorica sa zadarskom studentskom adresom Lovely Quinces.

Finale četvrtog po redu ST@rta otvorili su domaći Flying Head, koji su svojim žestokim nastupom i glazbom osvojili snimanje glazbenog spota u režiji Vojana Koceića. Zatišje pred buru donijeli su kaštelanski Merkur, a totalni kaos pred pozornicom nastao je za vrijeme nastupa šibenskih Mindark – da se dijelila nagrada za publiku njihovi fanovi bi je definitivno nadmoćno zaslužili; uz standardni headbang , bilo je i šutanja te crowd surfinga. Zatim su se na pozornicu popele Lovely Quinces – Dunja Ercegović i njena back vokalistica Sandra koja zaokružuje i glazbenu cjelinu većim brojem instrumenata. Djevojke su donijele totalno drugačiji zvuk, ali i najzaokruženiji nastup, zasluženo se istaknuvši među ostalim bendovima.

Nakon prebrojavanja glasova publike, Dean Clea Brkić proglasio je pobjednike, istaknuvši kako je Lovely Quinces potpuno osvojila tročlani žiri te da tu nije bilo dileme, dok je glas publike dao prednost drugoplasiranim Flying Head.

Dunja se ponovo popela na pozornicu te odsvirala svoj YouTube hit Wrong house, a na inzistiranje pojedinaca iz publike izvela je još dvije stvari – autorsku When I'm gone te medley u kojem je oduševila reinterpretacijom Rock and Roll Led Zeppelina.

>> Pročitajte intervju sa pobjednicom četvrtog ST@rta!