Besplatno uči o maslinarstvu

11_11_2015 / 17:24h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Wikimedia Commons
Besplatno uči o maslinarstvu

Udruga Trokut mladih Kaštela provodi petu radionicu projekta Stari uče mlade. Radionica će se održati u subotu, 14. studenog a ovaj će put tema biti maslinarstvo.

Udruga Trokut mladih Kaštela provodi petu radionicu projekta Stari uče mlade. Radionica će se održati u subotu, 14. studenog a ovaj će put tema biti maslinarstvo.

Radionica će se održati u masliniku poviše groblja u Kaštel Lukšiću u 9.30 sati. Predavač će polaznike radionice upoznati s temom ekološkog uzgoja maslina te će pokazati kako preraditi i kako čuvati ulje. Prednosti su ekološkog ili organskog uzgoja očuvanje plodnosti tla, kvalitete vode, smanjenje nitrata u tlu te racionalnije korištenje energije. Također, eko uzgoj čuva biološku i genetsku raznovrsnost i proizvodi kvalitetne i zdrave kulture bez ostataka rezidua pesticida i štetnih tvari.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na predavanju mogu se prijaviti na e-mail Udruge [email protected]. Sudjelovanje je besplatno, a broj je polaznika neograničen. 

Glavni cilj projekta, koji organizira i provodi udruga Trokut mladih Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, jest približiti mladima određene tradicionalne vještine kao što su povrtlarstvo, ljekovito bilje, spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, šivanje, maslinarstvo te vinogradarstvo i vinarstvo. Voditelji su radionica umirovljenici koji će svoja znanja i vještine prenijeti mladima u svojim domovima ili poljima u ciklusu od 6 predavanja i radionica.