Besplatno o zaštiti podataka

15_01_2015 / 10:41h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: everystockphoto.com
Besplatno o zaštiti podataka

Udruga Duga organizira besplatni seminar Sigurnost računala i internet. Rok za prijavu je 20. siječnja, a seminar počinje 22. siječnja.

S ciljem informiranja mladih, udruga Duga organizira seminar Sigurnost računala i internet koji pruža bolji uvid da informacije koje dijelimo ili informacije koje nam oduzimaju bez naše suglasnosti mogu biti vrlo opasne i riskantne za poslove koje vodimo, bankovne račune koje posjedujemo i privatnost koju želimo zaštiti.

Seminar će se održavati u prostorijama udruge, na adresi Zvonimirova 121 u Solinu, jednom tjedno tijekom sljedeća dva mjeseca, a trajati će sat vremena. Obuhvatiti će sljedeće teme: Anitivirus, Firewall, Anti Spyware, Autoruns, User Account Control, Microsoft Outlook, Mozilla Firefox, Botnet Mreža, HTTPS everywhere, No script plugin, Socijalni Inžinjering, Enkripcija računala, Što je to IP adresa, Wireless zaštite, Google DNS poslužitelj, Kako vidjeti tko je spojen na računalo, Blokiranje reklama na internetu, PDF, Javascript i Acrobat Reader.

Prijave se primaju do utorka, 20. 1. 2015., na e-mail adresu: [email protected], a prvo predavanje je u četvrtak, 22. 1. s početkom u 18 sati.