Besplatno o poduzetništvu

31_01_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Liga za prevenciju ovisnosti / Press
Besplatno o poduzetništvu

Splitska udruga Liga za prevenciju ovisnosti u sklopu projekta Društveno, odgovorno, poduzetno (DOP) provodi niz besplatnih radionica namijenjenih mladima u dobi od 18 do 29 godina.

Splitska udruga Liga za prevenciju ovisnosti u sklopu projekta Društveno, odgovorno, poduzetno (DOP) provodi niz besplatnih radionica namijenjenih mladima u dobi od 18 do 29 godina.

Prva je na redu radionica Mladi i poduzetni, zašto ne? koja starta 11. veljače. Namijenjena je svima onima koji se do sada nisu susreli s poduzetništvom; onima koji ne znaju, ali bi htjeli naučiti kako pokrenuti poduzetničku ideju i postati poduzetnici te svima onima koji još nisu spremni za svijet poduzetništva ali se žele što bolje predstaviti budućem poslodavcu. Uključivat će edukativni kviz i simulaciju razgovora za posao.

Radionica Poduzetništvo mladih u Hrvatskoj – Kako napraviti prvi korak? uključuje upoznavanje mladih s administrativnim izazovima pokretanja vlastitog obrta ili poduzeća (zakonodavni okvir, osnove računovodstva, porezi i financije), a održat će se 18. veljače.

Na radionici Osnove socijalnog poduzetništva mladi će se upoznati s osnovama socijalnog poduzetništva (konceptom, nacionalnom strategijom i domaćim i stranim primjerima dobre prakse) i osvijestit će vlastite kapacitete u kontekstu poduzetničkog poduhvata temeljenog na principima socijalnog poduzetništva. Održat će se 25. veljače.

Osnove upravljanja projektnim ciklusom naziv je radionice koja će se održati 3. ožujka. Mladi će se upoznati s konceptom, logikom i osnovama upravljanja projektnim ciklusom. Osim toga, predstavit će im se primjeri projektnih prijedloga nacionalnih i natječaja u okviru EU fondova.

Izrada poslovnog plana samozapošljavanja održat će se 10. ožujka. Kako najavljuju organizatori, dizajnirana je skladu s individualnim potrebama i kapacitetima sudionika.

Sve će se radionice održati u MIC-u (Microsoft informacijski centar) na adresi Ruđera Boškovića 32.

Projekt koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Liga će predstaviti 2. veljače u podne, u Info zoni.