Besplatno na qRADIONICE!

24_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook
Besplatno na qRADIONICE!

queerANarchive poziva na qRADIONICE koje se u sklopu formata Splitski forum održavaju u periodu od 25. do 29. svibnja. Program obuhvaća radionice sitotiska, skejta, kukičanja i balota.

 queerANarchive poziva na qRADIONICE koje se u sklopu formata Splitski forum održavaju u periodu od 25. do 29. svibnja. Program obuhvaća radionice sitotiska, skejta, kukičanja i balota, a organiziran je u partnerstvu s Cenzurom+, Teseraktom i Flomastericama.

Radionice, koje će se odvijati u splitskom Domu mladih i oko njega te u parku Zvončac, otvorene su za sve ljude željne novih iskustava, odnosno drugačijih vještina kojima se lako može uveseliti slobodno vrijeme, ali i poslati snažna angažirana poruku.

Radionica sitotiska otkrit će kako se tiskaju motivi na majicama i torbama. Uz stručno vodstvo Maje Marković polaznici i polaznice će proći sve korake, od izrade motiva, pripreme sita, preslikavanja, pa sve do printanja, miješanja, kombiniranja i eksperimentiranja s bojama. Radionica starta 25. svibnja u 16 h u Domu mladih (hodnik pored Hrama).

Skejt za cure vodi umjetnica Helena Janečić uz podršku udruge mladih Underground Society. Na radionici će se proći osnove skejtanja, padanja, skakanja, flipanja te će se skejtom osvojiti javni prostor grada Splita. S radom se starta 25. svibnja u 17 h na platou Doma mladih. 

Prateća aktivnost programu je radionica Yarn bombinga u organizaciji Queer Sport Splita, pa se polaznici i polaznice radionica mogu u bilo kojem trenutku priključiti izradi iskukičanih zastavica.

Za zadnji dan qRADIONICA Flomasterice spremaju turnir u balotama na Zvončacu, koji će početi u 11 h i na kojem će se svi sudionici i sudionice programa družiti i pokazat što su naučili prethodnih dana.