Besplatne umjetničke radionice

02_03_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com/ Nick Morrison
Besplatne umjetničke radionice

MojaScena online nudi besplatne likovne, dramske i literarne radionice za polaznike mlađe od 25 godina. Rok za prijavu za novi ciklus radionica je 31. ožujka.

U sklopu projekta MojaScena online održavaju se ciklusi besplatnih likovnih, dramskih i literarnih radionica za polaznike mlađe od 25 godina. Cilj radionica je omogućiti sudionicima interaktivno online druženje i stjecanje novih vještina.

Kroz razgovore o umjetnosti, analiziranje umjetničkih djela, kreativno stvaranje, razvijanje umjetničkih potencijala i razumijevanja umjetnosti, imat ćeš priliku steći znanja i kreativne vještine. Pod umjetničkim vodstvom te suradnjom između radionica, polaznici će osmisliti kratku online predstavu, online izložbu radova s likovnih radionica i online publikaciju radova literarnih radionica. Planirana su četiri ciklusa radionica, a svaki ciklus se sastoji od 10 radionica.

Radionice vode istaknuti i mladi hrvatski akademski umjetnici i edukatori umjetnosti s područja književnosti, likovne i dramske umjetnosti koji imaju dugogodišnje iskustvo u kreiranju i provođenju dramskih, likovnih i literarnih radionica u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim pružanja edukacije na području kulture i umjetnosti, polaznici će steći nove komunikacijske vještine te razviti kreativnost i samopouzdanje.

Na dramskim radionicama ćeš naučiti što je kadar, upoznati se sa tehničkim uvjetima i govorom za kameru, kako stvoriti materijal, scenu i lik te kako to spojiti i pripremiti se za snimanje. Kroz likovne radionice ćeš se upoznati sa osnovama crtanja autoportreta, kompozicijom u prostoru, kako kreirati ilustracije, strip i crtačke dnevnike te kako stvoriti umjetničke knjige i slikovnice. Na literarnim radionicama steći ćeš osnovne vještine pisanja proze, poezije i dramskog teksta. Imat ćeš priliku osloboditi svoju maštu i razvijati osobni stil.

Sve što trebaš napraviti za prijavu je ispuniti prijavnicu.

Rok za prijavu za ovaj ciklus: 31. ožujka.

Više informacija na www.mcu.hr.