Autobus pun ljubavi

05_05_2017  |  Autor: Darko Čop  |  Foto: Mali dom
Autobus pun ljubavi

Priključi se akciji kupnje školskog autobusa za djecu iz sirotišta Mali dom u Keniji.

U Donjoj Subuki, malom selu u Keniji, nalaze se sirotište Mali dom i srednja škola sv. Frane koju pohađa 300 učenika raznih etničkih pripadnosti i vjeroispovjesti. Usprkos krajnjem siromaštvu učenici pokazuju odlične rezultate.

Donja Subukija je prometno izolirano područje, posebice za vrijeme kišne sezone. Veliki problem u odlasku učenika na državna natjecanja, izlete i školska putovanja predstavlja nedostatak adekvatnog školskog autobusa koji može odgovoriti na uvjete u kojima bi trebao prometovati. Takav autobus vrlo je skup, radi se o iznosu od 70.000 Eura što si misija koja upravlja sirotištem i školom ne može priuštiti. 

Iz navedenih razloga, profesor Tonći Maleš po povratku s boravka u misiji pokrenuo je akciju 70 (hrvatskih) škola po 1.000 Eura kako bi se prikupio navedeni iznos za kupnju autobusa.

Do sada se inicijativi priključilo 35 škola ali se za sudjelovanje u akciji javio i niz pojedinaca izvan školskih ustanova koji također žele podržati akciju kako bi se prikupio cijeli iznos.

Akciji se možeš priključiti i ti uplatom donacije u skladu s mogućnostima.

Uplate se vrše putem računa Malog doma u Hrvatskoj (račun u PBZ):
Iban broj: HR5123400091110539216
Primatelj: Prijatelj Malog doma, Zagreb
Opis plaćanja: autobus

Također, rad sirotišta Mali dom možete podržati i kupovinom narukvice prijateljstva koja, ukoliko to naglasite, može biti i poklon dragoj osobi praćen pismom djece iz sirotišta. 

Više informacija o akciji kao i o radu sirotišta i škole možete dobiti od prof. Maleša putem e-mail adrese: [email protected] ili putem internetske stranice Malog doma

Asanti/Hvala!