Juriš 1000 autostopera!

18_04_2013 / 01:10h  |  Autor: KMaja  |  Foto: arhiva organizatora
Juriš 1000 autostopera!

Krajem travnja preko tisuću mladih Poljaka će krenuti prema Dubrovniku u petoj autostop utrci u kojoj trebaju, putujući u paru, u što kraćem vremenu stići do cilja, a događaj je organiziran kako bi se promovirao autostop.

Krajem travnja preko tisuću mladih Poljaka će iz Wroclawa krenuti prema Dubrovniku u petoj autostop utrci koju je pokrenuo Klub putnika BIT pri Sveučilištu ekonomije u Wroclawu. Natjecatelji trebaju, putujući u paru, u što kraćem vremenu stići do cilja, a događaj je organiziran kako bi se promovirao autostop kao jeftin, ekološki i uzbudljiv način upoznavanja svijeta.

Dubrovnik nije prvi hrvatski grad koji će ugostiti ovaj atraktivni događaj – prva utrka imala je za cilj Pulu, u koju su 2009. stigla prva 54 natjecateljska para. Sljedećih godina destinacije su bile Rimini, Barcelona te Rim, a svake godine broj se natjecatelja povećavao. Za putnike koji stignu do Dubrovnika, organizatori najavljuju posebne atrakcije povodom jubileja.

Auto Stop Race kreće prema Dubrovniku

Auto Stop Race kreće na jug 27.04., a sva događanja možete pratiti na facebooku, te na službenoj stranici autostoprace.pl. Osim ASR, Klub putnika BIT organizira i događaje poput Economist Rally te Days of the Traveller, kako bi popularizirali putovanja i upoznavanje drugih kultura među studentima.