Svakodnevni život redovnica

17_02_2015 / 09:40h  |  Autor: I. Z.
Svakodnevni život redovnica

Antropop ponovno gostuje u Info zoni! Otkrijte život iza samostanskih zidina, poslušajte priče o prijateljstvu, hijerarhiji i unutarnjim odnosima, statusu žene i tjelesnosti te upoznajte svakodnevne aktivnosti i uloge redovnica.

Nakon što je u studenom prošle godine zagrijala javnost predavanjem o seksualnosti naših starih, udruga mladih etnologa i antropologa Antropop ponovno gostuje u Info zoni. Marija Lozo tijekom studija razgovarala je s redovnicama iz različitih redova i različitih sredina. Otkrila je život iza samostanskih zidina, slušala priče o prijateljstvu, hijerarhiji i unutarnjim odnosima, razgovarala o statusu žene i tjelesnosti te se upoznala sa svakodnevnim aktivnostima i ulogama redovnica. Predavanje Svakodnevni život redovnica poslušajte u petak, 20. veljače, u 18 sati.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

Udruga ANTROPOP osnovana je u travnju prošle godine. Organizacijom predavanja, ali i radionica, filmskih festivala i drugih aktivnosti, udruga nastoji popularizirati znanost te na pristupačan način predstaviti neke od tema kojima se bave etnolozi i antropolozi.