ANTROPOP i etnofilm u Zoni

08_03_2015 / 11:08h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Facebook.com
ANTROPOP i etnofilm u Zoni

Antropop će u Info zoni najaviti drugo izdanje međunarodnog studentskog etnografskog filmskog festivala te pozvati mlade na filmski natječaj i radionicu etnofilma. Objasnit će i što je etnofilm, a prisutni će pogledati prošlogodišnje pobjednike.

Udruga etnologa i antropologa Antropop u Info zoni će, u utorak (10. 3.) u 18 sati, najaviti drugo izdanje međunarodnog studentskog etnografskog filmskog festivala u Zadru te pozvati mlade na filmski natječaj i radionicu etnofilma koja će prethoditi festivalskom programu. Putem kratkog predavanja objasnit će i što je etnofilm, a prisutni će imati priliku i pogledati prošlogodišnje festivalske pobjednike.

>> Prati aktivnosti Info zone na infozona.hr/program

Ovo je prvi festival na našim prostorima koji daje priliku isključivo studentima etnološkog i antropološkog usmjerenja da predstave svoja istraživanja i promišljanja u vizualnom mediju. Na premijernom festivalskom izdanju prikazano je ukupno 17 filmova iz pet zemalja, a ugošćen je i niz renomiranih stručnjaka iz područja vizualne antropologije

Drugi Studentski etnografski filmski festival (SEF festival) bit će koncipiran na sličan način - cjelodnevni program sastojat će se od predavanja stručnjaka, okruglog stola i predstavljanja rada studentskih udruga i novih studentskih časopisa u regiji, dok će u sklopu večernjeg programa zainteresirani posjetitelji imati priliku uživati u studentskim filmovima. Održat će se i radionica koja je rezultat suradnje SEF festivala i beogradskih studenata koji imaju višegodišnje iskustvo organizacije Škole vizualne antropologije u sklopu koje su nastali brojni kvalitetni filmovi koji se prikazuju na različitim europskim festivalima etnografskog filma.