Anketa: Mladi na tržištu rada

13_01_2015 / 15:26h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: CESI
Anketa: Mladi na tržištu rada

CESI u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Krapina i Mrežom udruga Zagor provodi istraživanje u sklopu projekta Za rad spremne.

Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Krapina i Mrežom udruga Zagor provodi istraživanje u sklopu projekta Za rad spremne.

Svrha istraživanja jest dobiti prijeko potrebne podatke o položaju i perspektivi mladih ljudi na tržištu rada s obzirom na to da nezaposlenost imladih iznosi visokih 49%, dok nedostatak relevantnih i transparentnih podataka umanjuje mogućnost provedbe adekvatnih mjera za zapošljavanje mladih.

Cilj navedenoga istraživanja jest da se dobiveni rezultati pretoče u smjernice za donošenje novih poticajnih mjera za zapošljavanje kojima će se dugoročno dokinuti tendencija rasta nezaposlenosti mladih. Ovo će istraživanje doprinijeti razumijevanju trenutne situacije po pitanju mladih i njihovih poslovnih mogućnosti. Isto tako, istraživanje će dodatno pomoći institucijama, a i mladima da se lakše snađu prilikom prijelaza iz obrazovnoga sutrava u svijet rada.


Anketa koju je potrebno popuniti kako bi se doprinijelo istraživanju je anonimna, a rezultati istraživanja koristit će se s ciljem unaprijeđenja položaja mladih. Anketa se odnosi na sve osobe između 18 i 30 godine koje su završile neki oblik školovanja, to jest, koje se nalaze na tržištu rada.

Ispuniti se može na linku.