Anđela: Stvaram poslove

20_03_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Anđela: Stvaram poslove

U podcastu U Zoni Josip Škiljo razgovarao je s Anđelom Prnjak. Prvi angažman u filmskoj industriji imala je s 21 godinu, a danas ima veliko iskustvo rada za strane produkcijske kuće, pokrenula je casting agenciju te je dobila i nagradu za startup.

U 34. epizodi podcasta U Zoni Josip Škiljo razgovarao je s Anđelom Prnjak, vlasnicom startupa Rent A Local. Prvi angažman u filmskoj industriji imala je s 21 godinu, a danas ima veliko iskustvo rada za strane produkcijske kuće, pokrenula je casting agenciju te je dobila i nagradu za svoj startup.

- Stvaram poslove koji prije nisu postojali - zaključila je Anđela govoreći o svojim kreativnim poduzetničkim idejama, među kojima je i projekt Rent A Local, nedavno nagrađen na StartIT startup akademiji. Casting agenciju otvorila je netom prije početka pandemije zbog koje su joj propali mnogi ugovoreni poslovi, ali to je nije obeshrabrilo i spremno je otkrila svoju tajnu konkurentnosti na tržištu.

Prisjetila se i brojnih suradnji sa stranim produkcijskim kućama koje su je usmjerile prema današnjim poslovima. Neizbježan je bio i razgovor o smiješnim anegdotama sa filmskih setova. Tako je objasnila neobičan odnos statista i Slavka Sobina na snimanju Crno-bijelog svijeta u Splitu te ispričala kako su iznenadili bivšeg gradonačelnika Oparu kada su zgradu gradske uprave pretvorili u Bejrut.

Na samom početku razgovora ispričala je kako ju je studiranje na Filozofskom fakultetu odvelo u svijet stripa, grafita, a onda usmjerilo i prema poduzetništvu. Prisjetila se suradnje s Info zonom na projektu MyMap, izradi mape za mlade turiste te objasnila zašto ju je angažman na prošlogodišnje xSTaticu ispunio posebnim emocijama.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.