Ana Majić: Biti pametan nije cool

26_12_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Ana Majić: Biti pametan nije cool

U 46. epizodi podcasta "U Zoni" gostovala je psihologinja Ana Majić iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

U 46. epizodi podcasta "U Zoni" gostovala je psihologinja Ana Majić iz Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. S voditeljem Josipom Škiljom razgovarala je o aktivnostima Centra izvrsnosti, ali i o izazovima darovite djece i mladih i njihovih roditelja.

- Biti pametan nije cool, puno je bolje biti talentiran u nogometu - zaključila je psihologinja Majić govoreći o percepciji u društvu. U tom kontekstu istaknula je važnost uloge Centra izvrsnosti u kojem talentirani nađu sebi slične. Također, otkrila je brojne izazove s kojima se susreću darovita djeca i mladi, ali i njihovi roditelji. Neizbježno je bilo pitanje i kako prepoznati darovitost.

Govoreći o prekomjernom korištenju ekrana kod djece i mladih, istaknula je da je vrijeme zabrana prošlo te je upozorila na druge prioritete. Smatra i da nastavu u školama treba prilagoditi današnjem vremenu te je pozvala i roditelje da prihvate da djeca i mladi danas uče drugačije.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.