Vuco i Grković u A'mo vanka

28_04_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Vuco i Grković u A'mo vanka

Siniša Vuco: Stjepan Radić se okreće u grobu, ali od zadovoljstva, Grković bi uveo obvezno glasovanje.

U petom serijalu intervjua A'mo vanka s gradonačelni.com koji se ususret lokalnim izborima održavaju u Info zoni gostovali su kandidat HSS-a, Siniša Vuco i kandidat MOST-a, Ivica Grković.

Siniša Vuco je na pitanje o javnom uriniranju izjavio da je to bila politička poruka kojom je htio ukazati na manjak javnih wc-ova u Splitu.

- Zlobnici kažu da se Stjepan Radić okreće u grobu i znate što, okreće se, ali od zadovoljstva. Ja sam veliki poklonik lika i djela Stjepana Radića i on je na sličan način odradio performans s mesom koji je uzeo gospodi da seljacima pokaže čime se hrani bagra. Split je nekada imao 8 javnih wc-ova sada ih ima 3, kazao je Siniša Vuco.

Na pitanje o Splitu kao Amsterdamu Mediterana kazao je da Split ima sve preduvjete da to postane, a uz to i ma i bolju klimu i more. Split po uzoru na Amsterdam, može biti grad kulture, zabave i optimizma.

Ivica Grković je na pitanje o većoj participaciji mladih, ali i ostalih građana kazao da bi uveo obavezno glasovanje.

- Ja sam živio u Australiji i prije dolaska u Split morao sam otkazati boravište u Australiji kako ne bih platio kaznu za ne glasovanje na izborima. Možda zvuči grubo, ali to je zasigurno jedan od načina jer su izbori privilegija, ali i obaveza, kazao je Grković.

Na pitanje o gradskim prostorima izjavio je da je Grad loš gospodar i loš upravljač vlastitih prostora koje može iznajmljivati zainteresiranim stranama koje bi se javile na natječaj. Žalosno je da puno prostora zjapi prazno i neiskorišteno, zaključio je Grković.

Gostovanje dvaju kandidata može se pogledati na poveznici.