Puljak i Franić u A'mo vanka

25_04_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Puljak i Franić u A'mo vanka

Ivica Puljak: Nadam se da mi incident s pjevanjem neće ugroziti drugi krug, Franić prozvao Grad i TZ da ne rade ništa po pitanju turizma.

U drugom serijalu intervjua A'mo vanka s gradonačelni.com koji se ususret lokalnim izborima održavaju u Info zoni gostovali su kandidati Centra, Ivica Puljak i kandidat SDP-a Ante Franić.

Ivica Puljak je na pitanje o incidentu s pjevanjem rekao da ne smatra da će ga koštati drugog kruga.

Ne vjerujem da će mi ta snimka kojoj je isključivi cilj diskreditacija mene kao osobe i profesionalca naštetiti. Istup je bio neprimjeren i nije u skladu s mojim vrijednostima, ali svakome se može dogoditi. Građani Splita znaju tko sam, što sam i što stoji iza mene i mog rada i nadam se će to prevagnuti prilikom odlučivanja birača, kazao je Puljak.

Na pitanje o Marjanu kao najvećoj zelenoj površini rekao je da ga se mora sačuvati pod svaku cijenu, usporedivši ga s Central Parkom u New Yorku. Također, istaknuo je da nikakva gradnja ne smije biti dopuštena, ali je napomenuo i da treba sačuvati i ostale zelene zone grada poput Slatina, Mosora i gradskih parkova.

Ante Franić, kandidat SDP-a na samom početku osvrnuo se na tromost i pasivnost Grada i Turističke zajednice po pitanju turizma.

Nama se turizam dogodio slučajno. Grad i TZ ne rade apsolutno ništa po tom pitanju i potreban nam je održivi turizam koji će trajati svih 12 mjeseci. Tu u prvom redu mislim na kongresni turizam za koji nam je potrebna adekvatna infrastruktura i obučeni kadar, kazao je Franić.

Na pitanje o ostanku mladih u Splitu i poticajima za poduzetnike istaknuo je projekt 100 za 100, čiji je cilj kroz natječaj financirati sto mladih poduzetnika sa sto tisuća kuna kako bi dobili startnu poziciju za razvijanje projekata. Istaknuo je i da bi osim novčanih sredstava ponudio i usluge savjetnika iz gradske uprave koji bi pomogli mladima da im projekti uspiju.

Gostovanja današnjih gostiju mogu se pogledati na poveznici.

Sudjelovanje mladih u izradi, provedbi i praćenju politika za mlade u fokusu je petnaestogodišnjeg djelovanja Info zone, koja kontinuirano sudjeluje u izradi Gradskih programa za mlade i radu Savjeta mladih Grada Splita, ali i u radu savjetodavnih tijela i radnih skupina na nacionalnoj razini. Osim u području politika za mlade, Info zona djeluje i u područjima informiranja i savjetovanja mladih te kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih, u čemu se posebno ističe realizacijom kluba za mlade Klub Zona.

Projekt "A'mo vanka s gradonačelni.com" realiziran je u organizaciji Info zone i agencije Vrh komunikacije.