Jakov Prkić u A'mo vanka

22_04_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Jakov Prkić u A'mo vanka

Šibenik nas je pretekao, Split može bolje.

Prvi gost serije intervjua uživo A'mo vanka s gradonačelni.com koji se ususret lokalnim izborima održavaju u Info zoni bio je kandidat koalicije Možemo, Pametno i Nova ljevica, Jakov Prkić. U sat vremena razgovora s voditeljem Tomislavom Primorcem dotakli su se mnogih tema koje se tiču mladih i njihove budućnosti u gradu Splitu. Obrađene su teme demokratske participacije mladih, kulture, mobilnosti i prometa, sporta, obrazovanja, demografije i komunalnog (ne)reda.

- Trenutna komunikacija Grada i mladih nije najbolja. Grad bi mogao i više financijski podupirati udruge za mlade jer je važno da se uključe u društvene procese. Splitu je potreban Centar za mlade koji će obuhvatiti širu populaciju i mislim da Dom mladih nije dovoljno iskorišten po tom pitanju. Što se tiče ponude za mlade Split bi mogao i bolje, ako može Šibenik koji nas je pretekao, ne vidim zašto ne bi i Split, kazao je Prkić.

Na temu zabrane konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama, kazao je kako ne bi zabranio ispijanje piva na zidiću jer je to tradicionalni štih Mediterana, ali je problem javno opijanje, i to ne bi poistovjetio. Istaknuo je i primjer Španjolske koja je pokušala hibridnim rješenjem doskočiti tom problemu, tako da se na određenim lokacijama zabrani, ali ne na svim, i to se pokazalo kao dobar primjer, dodao je.

Gostovanje Jakova Prkića, kao i ostali live intervjui mogu se pratiti i naknadno pogledati na poveznici.

Iako je bilo predviđeno i gostovanje kandidata HNS-a Darija Duje Jakaše, on je priopćio da odustaje od kandidature pa je tako prvi dan otvorio Jakov Prkić, a već sutra se očekuje gostovanje Ivice Puljka, kandidata stranke Centar u 18 sati i Ante Franića, kandidata SDP-a u 20 sati.

Sudjelovanje mladih u izradi, provedbi i praćenju politika za mlade u fokusu je petnaestogodišnjeg djelovanja Info zone, koja kontinuirano sudjeluje u izradi Gradskih programa za mlade i radu Savjeta mladih Grada Splita, ali i u radu savjetodavnih tijela i radnih skupina na nacionalnoj razini. Osim u području politika za mlade, Info zona djeluje i u područjima informiranja i savjetovanja mladih te kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih, u čemu se posebno ističe realizacijom kluba za mlade Klub Zona.

Projekt "A'mo vanka s gradonačelni.com" realiziran je u organizaciji Info zone i agencije Vrh komunikacije.