Ivanišević i Benzon u A'mo vanka

28_04_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Ivanišević i Benzon u A'mo vanka

Zdeslav Benzon bi legalizirao marihuanu, a za Nansi Ivanišević stranačka iskaznica ne bi trebala biti preduvjet za zapošljavanje.

U posljednjem serijalu intervjua A'mo vanka s gradonačelni.com koji se ususret lokalnim izborima održavaju u Info zoni gostovali su nezavisna kandidatkinja koju podupire Domovinski pokret, Nansi Ivanišević i kandidat HSLS-a, Zdeslav Benzon.

Nansi Ivanišević je na pitanje o apatičnoj političkoj kulturi kod mladih spomenula stranačku iskaznicu kao jedan od ključnih problema kojem treba stati na kraj.

- Stranačka iskaznica ne smije biti preduvjet zapošljavanje mladih ljudi, i to ih odbija u većoj participaciji i odlučivanju. Mladi ljudi imaju mnogo dobrih ideja, kreativnosti i volje i ova praksa koja je dugo prisutna u našem društvu ih uvelike obeshrabruje, kazala je Nansi Ivanišević.

Na pitanje o uvođenju građanskog odgoja u škole, istaknula je da nije nužno uvoditi dodatni predmet jer se demokracija uči od malih nogu u obitelji, vrtiću i školi i da se u praktičnim primjerima kao što je izbor predstavnika učenika može puno naučiti o demokraciji i procesima odlučivanja.

Zdeslav Benzon je na pitanje o legalizaciji marihuane dao nedvosmislen stav.

- Legalizirao bih marihuanu iz osobnih principa, ali naravno i iz zdravstvenih i turističkih. Postoje brojni gradovi kojima je legalizacija marihuane donijela puno dobroga, ne samo u zdravstvenom smislu već i u turističkom, dakle ekonomskom, dok prostituciju ne bih legalizirao.

Na pitanje o poduzetništvu i ekonomskim mjerama, Benzon je kazao da Split treba slijediti primjer Bjelovara koji je ukinuo prirez te potaknuo poduzetništvo mladih ljudi. Na temu iskorištavanja gradskih prostora kazao je da bi ponudio mladima prostore za kunu i tako im olakšao poduzetnički uzlet od kojeg bi na kraju svi imali koristi.

Gostovanje dvaju kandidata može se pogledati na poveznici.