53 umisto 35

06_02_2007
53 umisto 35

Djelovanjem Aktivitisa <span style="font-weight: bold;">cijena mjesečnih pokaznih karata </span>za studente trebala je u 2007. pojeftiniti na 35 kuna, no dok se ne razjasni neobjašnjiv i nagli 40postotni porast broja studenata koji koriste mjesečne pokazne karte - od velikog pojeftinjenja (zasad) nema ništa.

Prema Gradskom programu djelovanja za mlade (mjera 1.10.) Grad će "u skladu sa proračunskim mogućnostima subvencionirati cijenu mjesečne pokazne karte studenata i učenika s prebivalištem ili boravištem u Splitu". U listopadu 2006. izračunato je da će pola milijuna kuna biti dovoljno da mjesečna pokazna karta za studente pojeftini na 35 kuna te je toliki iznos predviđen i u Proračunu za 2007. Međutim, u siječnju 2007. Promet obavještava Grad da je broj studenata koji koriste mjesečne pokazne karte porastao za 40% te da pola milijuna kuna nije dovoljno za predviđeno pojeftinjenje.


Dok se ne razriješi misterija kako je tako naglo porastao broj studenata, mjesečna pokazna karta bit će 53 kune. Svoj posao sada radi čak i policija, a mi možemo pretpostavljati… Možda su studenti ispunili novogodišnja obećanja i odlučili ići na predavanja u 2007. pa uzeli pokazne? Možda se, kao i u Zagrebu, krivotvore uvjerenja s kojima se stječe studentska pokazna? Možda je Promet napuhao cifru? Možda su u šumi?

U rujnu bi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa trebalo početi subvencionirati prijevoz srednjoškolaca te tako sniziti i njihovu cijenu pokaznih karata. Srednjoškolci oprez – pazite da se ne umnožite preko ljetnih praznika, kao studenti preko zimskih! :D

napisao: Pile