Reportažni putopis u Zoni

02_08_2016  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Jerko Bakotin
Reportažni putopis u Zoni

U Info zoni će se predstaviti aktivistički reportažni putopis Jerka Bakotina - Bratstva i ubojstva, gajđin. Mladom i nagrađivanom novinaru i reporteru na predstavljanju će se pridružiti novinar i pisac Predrag Lucić te pisac Marko Pogačar.

U Info zoni će se u četvrtak, 4. kolovoza, u 20 sati predstaviti aktivistički reportažni putopis Jerka Bakotina - Bratstva i ubojstva, gajđin. Mladom i nagrađivanom novinaru i reporteru na predstavljanju će se pridružiti novinar i pisac Predrag Lucić te pisac Marko Pogačar.

Za današnje prilike žanrovski nekarakterističan putopis vodi nas kroz Zapadnu Saharu, Bliski istok, Mongoliju, Japan i Kosovo. Bakotin nam ne otkriva samo zašto se usred Sahare sa Arapima sporazumijevao na srpsko-hrvatskom jeziku, kakav je život u Pojasu Gaze te koji su paradoksi suvremenog Kosova, nego kroz svoje čvrste političko-ideološke stavove i brojne razgovore pruža širu perspektivu društveno-političkog konteksta tih društava.

- Bakotin nas poziva da naš otpor privatizaciji lokalne tvornice ili gradskog trga, odnosno komodifikaciji obrazovanja na našem fakultetu sagledamo u svezi sa sukobima i ratovima u svijetu, od Kosova u našem neposrednom susjedstvu, do ratova na Bliskom istoku ili Zapadnoj Sahari – napisao je Boris Buden, filozof i publicist, pridružujući se brojnim pozitivnim kritikama.