Akrobatska radionica

19_06_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Matt Pasquet
Akrobatska radionica

20. lipnja od 19 do 22 sata u HALI 100 organizira se akrobatsku radionicu s renomiranim akrobatom Matt Pasquetom. Cijena radionice je 200 kuna. Broj mjesta je ograničen.

Splitski suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 20. lipnja od 19 do 22 sata u HALI 100 organizira akrobatsku radionicu s renomiranim akrobatom Matt Pasquetom.

Matt Pasquet dvije se godine školovao u cirkuskoj školi ENACR (Ecole Nationale des Arts des Cirque de Rosny-Sous-Bois) u Parizu, a zatim je završio dodatne tri godine formalnog cirkuskog obrazovanja na akademiji DOCH (University of Dance and Circus) u Stockholmu. Specijalizirao se za handstandove, acro dance i cyr wheel.
Odmah nakon diplome na DOCHu 2015. godine jedan od najpoznatijih suvremenih cirkuskih kolektiva Les 7 Doigts de la Main (7 Fingers) angažirao ga je kao izvođača u predstavi Triptyque.

Nakon iskustva rada i turneje s kanadskim kolektivom, zajedno sa četvero kolega s DOCHa Matt je osnovao suvremeni cirkuski kolektiv Fauna. Njihova prva istoimena produkcija dobila je nagradu Best Circus and Physical Theatre i Emerging Artist nagradu na Adelaide Fringe
Festivalu festivalu 2016. godine i Total Theatre & Jacksons Lane award for Best Circus nagradu na Edinburgh Fringe Festival 2017. godine.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&=&v=oX5lljb1idM

Acro i flow movement radionica s Matt Pasquetom koncipirana je tako da prolazimo kroz tehničku stranu izvedbe handstandova i istražujemo načine na koje možemo "plesnije" ulaziti i izlaziti iz akrobatskih elemenata te na taj način obogatiti vlastiti vokabular pokreta.

Cijena radionice je 200 kuna, rezervacija mjesta unaprijed je obavezna jer je broj polaznika ograničen (prijave na mail [email protected]).

Više informacija u inboxu Facebook stranice organizatora
 i na broju 099 668 1189.

Edukacijski programi u HALI 100 realiziraju se uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita. Rad ROOM 100 u 2017. godini podržava Zaklada Kultura nova.