Ajmo se (opet) igrat!

14_01_2016 / 02:01h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mirna
Ajmo se (opet) igrat!

Nakon prazničke pauze nastavljaju se večeri modernih društvenih igara u Info zoni. Ljubitelji društvenih igara pozvani su donijeti svoje omiljene društvene igre ili pridružiti se drugim igračima te provesti uzbudljivu noć uz igru, druženje i zabavu.

Nakon prazničke pauze, nastavljaju se večeri modernih društvenih igara pod nazivom Ajmo se igrat! koje svake subote od 19.30 u Info zonu donose organizatori FantaSTikona. Ljubitelji društvenih igara pozvani su donijeti svoje omiljene društvene igre ili se pridružiti drugim igračima te provesti uzbudljivu noć uz igru, druženje i zabavu.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

Posljednja igra u 2015. završena je u traženju pravih riječi srodnog ili suprotnog značenja koje će objasniti zadani pojam - igrao se Alias. Prethodili su joj deseci drugih okršaja do sitnih noćnih sati. Igrao se tako i američki nogomet na način Warhammer u igri Blood Bowl, u kojoj svaki igrač upravlja jednim timom u želji da dobije što više navijača. Osvajao se svijet premalen za sve vladare u igri Smallworld; gradila se najuspješnija provincija uz pomoć dvoraca i naselja u igri The castles of Burgundy te se igrao Puerto Rico gdje je svaki igrač preuzeo ulogu kolonijalnog upravitelja otoka Puerto Rico. Ljubitelji serije Battlestar Galactica uživali su u istoimenoj igri u kojoj posada Galactice predvodi ljudsku flotu na putu do Kobola, rješavajući brojne krize kao što su nestašica vode ili hrane, pobune, napadi cylonske flote - i sve to uz moguću izdaju člana vlastite posade. Inspiraciju u seriji pronašli su i autori igre Firefly u kojoj su igrači, kako bi se s dobrom posadom održali u zraku, primorani prihvatiti i nemoralne ponude. Svoje mjesto na stolovima igrača pronašle su i Smallworld, Ticket to Ride: Europe, 7Wonders pa i igre nominirane ili nagrađene SPIELovom nagradom Spiel des Jahres - Alhambra, Carcassonne, Ticket to Ride, The Settlers of Catan i 7 Wonders. Postoji samo jedan način da saznaš koja od igara će se prva zaigrati u 2016. godini - hoće li se prvo baciti kocka ili izvući kartica :)

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

#idemuzonu #načemusiti

Posted by Info zona on 11. prosinca 2015