AIESEC-ova platforma prilika

11_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: AIESEC Split /Facebook
AIESEC-ova platforma prilika

AIESEC u veljači nastavlja s brojnim aktivnostima - nudi prilike za odlazak na plaćenju stručnu praksu ili na volontiranje, tečajeve jezika s izvornim govornicima a otvorena su i vrata za nove članove.

AIESEC-ov lokalni odbor u Splitu u veljači sprema mnoštvo prilika, kako za studente tako i za druge građane.

Plaćena stručna praksa i volontiranje

AIESEC tijekom cijele godine pruža studentima mogućnost odlaska na međunarodnu praksu, volontersku ili stručnu. Volonterske, u trajanju od 6 tjedana, uglavnom su društveno-korisni projekti s ciljem razvoja društva, a osoba koja ide na praksu razvija svoje osobne vještine u novoj kulturi i s ljudima iz cijelog svijeta. Na njima je osiguran smještaj, a na nekim praksama i hrana. Stručne prakse, o kojima ćete moći čuti više 26. veljače na događaju u Sveučillišnoj knjižnici u Splitu, plaćene su prakse na kojima osoba radi u kompaniji, te stječe vještine i znanja u području za koje se obrazuje. Ekipa iz AIESEC-a Split pripremiti će sve informacije o procesu odlaska na praksu te pokazati primjere praksi – a vi pripremite sva svoja pitanja kako biste otkrili svoje mogućnosti odlaska na stručnu praksu u jednu od 126 AIESEC-ovih zemalja u svijetu.

Učenje jezika s izvornim govornicima

Osim praksi, tu je i projekt World in the City, koji svim dobnim skupinama pruža mogućnost učenja stranog jezika iz izvornog ili tečnog govornika, a time i bolje upoznavanje kulture zemlje čiji jezik se uči. Tijekom razdoblja od 5 tjedana, sudionici imaju priliku dobiti konkretno znanje jezika i razvoj komunikacijskih vještina kroz interaktivni rad sa stranim studentima. Podupiru škola stranih jezika Jantar i Studentski zbor Ekonomskog fakulteta, te se trenutno na Ekonomskom fakultetu održavaju tečajevi španjolskog, ruskog i engleskog jezika, kroz dvije razine učenja – osnovna i napredna razina. 12. veljače započinju i radionice njemačkog, talijanskog i portugalskog jezika, po tri puta tjedno tijekom 5 tjedana.

Postani AIESEC-ov član/članica


Kako bi se sve aktivnosti realizirale po planu i kreirali novi projekti, AIESEC otvara svoja vrata za nove članove! Radom na projektima i u različitim timovima studenti imaju priliku razviti svoje vještine rada u timu, vođenja tima, kreiranja i realizacije projekata, prezentacijske i druge vještine, te saznati kako djeluje poslovni svijet i što ih čeka u tom području. Rok za prijavu je 29. veljače i svi zainteresirani mogu se prijaviti na linku.