I strani studenti za naš turizam

21_05_2012 / 20:46h
I strani studenti za naš turizam

Riječ je o projektu baziranom na međunarodnoj stručnoj praksi pa su uz studente splitskog Sveučilišta u realizaciji sudjelovali i studenti iz Kanade, Grčke, Mađarske, Poljske, Meksika i Španjolske.

Prošlog tjedna u Velikoj dvorani Splitsko-dalmatinske županije AIESEC je predstavio dosad najveći projekt pod nazivom - Investicijom u znanje, do napretka. Riječ je o projektu baziranom na međunarodnoj stručnoj praksi pa su uz studente splitskog Sveučilišta u realizaciji sudjelovali i studenti iz Kanade, Grčke, Mađarske, Poljske, Meksika i Španjolske.

Od niza predloženih studentskih ideja, grad Solin je izabrao projekt uređenja vidikovca Sv. Jure, Općina Dugopolje izradu planinarske staze, a općina Podstrana izgradnju adrenalinskog parka kojeg je načelnik Podstrane, Miran Tomasović, ocijenio kao izvedivu investiciju na idealnom terenu.

Uz Ekonomski fakultet, u projektu sudjeluje i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije čiji je dekan, Alen Harapin, pozivajući na suradnju i druge fakultete izrazio zadovoljstvo što će njegovi studenti sada raditi na stvarnom projektu te tako stjecati iskustvo i doprinositi zajednici. Pozitivne dojmove i pohvale studentima iznijeli su i dožupan Visko Haladić te Voditelj odsjeka za turizam, Joško Stella.