AIESEC-ov globalni građanin

07_03_2015 / 13:22h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: AIESEC
AIESEC-ov globalni građanin

Otvorene su prijave za AIESEC-ov program međunarodnih volonterskih praksi. Sudionici su u mogućnosti volontirati u području obrazovanja, kulture te razvoja i unapređenja sposobnosti mladih.

AIESEC, najveća međunarodna studentska organizacija - prisutna u 125 zemalja i teritorija - koja broji preko 100 000 članova, provodi program međunarodnih volonterskih praksi - Global Citizen.

Global Citizen međunarodni je program volontiranja namijenjen studentima i onima koji su završili fakultet u posljednje dvije godine, žele upoznati druge kulture te su usmjereni na razvoj vlastitih liderskih vještina.

Sudionici programa imaju mogućnosti volontirati u nekom od tri područja: obrazovanje (program se bazira na nastavnoj edukaciji i pripremi mladih za njihove buduće karijere kroz interaktivne radionice); kultura (cilj programa jest promocija multikulturalnosti i tolerancije kroz predstavljanje kulturnih razlika i običaja među regijama i nacijama); razvoj i unapređenje sposobnosti mladih (program omogućava praktikantima da se uključe u razvoj mladih u sredinama gdje obrazovanje nije dostupno svima).

Kroz timski rad, u međunarodnom okruženju, sudionici stječu iskustvo radeći u školama, neprofitnim organizacijama, sveučilištima i ljetnim kampovima.
Detaljnije informacije o programu mogu se pronaći na linku, a prijava za sudjelovanje u programu nalazi se ovdje.