Crni ožujak Anonymusa

22_02_2012 / 04:10h
Crni ožujak Anonymusa

Anonymousi pozivaju građane na akciju Crni ožujak, opći bojkot knjiga, glazbe, igara i filmova s ciljem zadavanja upozoravajućeg udarca korporacijama koje optužuju da stoje iza kontroverznog sporazuma ACTA.

Anonymous pozivaju građane na akciju Crni ožujak - opći bojkot knjiga, glazbe, igara i filmova s ciljem zadavanja upozoravajućeg udarca korporacijama koje optužuju da stoje iza kontroverznog trgovinskog sporazuma ACTA, koji se načelno bori protiv piratstva i zaštitu intelektualnih sadržaja, no predstavlja i određene prijetnje elementarnim slobodama korisnika interneta.

- Nemojte kupiti nijedan CD. Ne preuzimajte nijednu pjesmu, legalno ili ilegalno. Nemojte gledati nijedan film u kinima i nemojte preuzeti njegovu kopiju. Nemojte kupovati DVD-ove u dućanima. Nemojte kupovati igrice. Nemojte kupiti nijednu knjigu ili časopis - navodi se u pozivu na prosvjed koji bi trebao trajati jedan mjesec, od 1. do 31. ožujka 2012. godine i tako ostaviti trag u kvartalnim financijskim izvještajima glazbenih, filmskih i medijskih tvrtki.