Što u veljači možeš u Klubu Zona?

30_01_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Što u veljači možeš u Klubu Zona?

Ako netko želi popraviti bicikl, razgovarati o knjizi ili s književnikom, slušati priče s putovanja, gledati radove mladih umjetnika, igrati šah ili društvene igre, učiti o aktivnom građanstvu ili se pripremiti za katastrofu - pošaljite ga u Klub Zona!

Ako netko želi popraviti bicikl, razgovarati o knjizi ili s književnikom, slušati priče s putovanja, gledati radove mladih umjetnika, igrati šah ili društvene igre, učiti o aktivnom građanstvu ili se pripremiti za katastrofu - pošaljite ga na Šperun, u Klub Zona! U programu za veljaču ističe se otvaranje čak dviju izložbi mladih autora, prva Yu-Gi-Oh igraonica u nizu te početak ciklusa edukacija o nenasilnoj komunikaciji, diskriminaciji i korupciji.

KLUB ZONA U VELJAČI

Biciklopopravljaonica / subota, 2.2. / 17:00 - 20:00
Šah u Zoni / ponedjeljak, 4.2. / 20:00
Književna čajanka: Ubojstvo na igralištu za golf (A.Christie) / utorak, 5.2. / 20:00
Putopis: Rapa Nui / četvrtak, 7.2. / 19:00
Yu-Gi-Oh igraonica / subota, 9.2. / 16:00 - 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 9.2. / 20:00 - 00:00
Izložba učenika: Goghovo uvo / utorak, 12.2. / 19:00
Građanski inkubator: Mladi i aktivno građanstvo* / petak, 15.2. / 16:00
Šah u Zoni: Turnir* / ponedjeljak, 18.2. / 20:00
Književna čajanka / utorak, 19.2. / 20:00
TSM književna večer: Davor Novevski / petak, 22.2. / 20:00
Yu-Gi-Oh igraonica / subota, 23.2. / 16:00 - 20:00
Večer modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subota, 23.2. / 20:00 - 00:00
Izložba Nikoline Žabčić / utorak, 26.2. / 19:00
Pripreme za izvanrednu situaciju / srijeda, 27.2. / 19:00

Za događanja s * potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.


Prva subota u mjesecu, od 17 do 20 sati, u Klubu Zona je rezervirana za Biciklopopravljaonicu. Tako će se predzadnja zimska biciklopopravljaonica održati 2. veljače. Bit će to nova prilika za besplatni popravak bicikla, učenje i druženje. Volonteri Splitske biciklopopravljaonice uklanjat će kvarove na biciklima, činiti ih funkcionalnijima i sigurnijima te prenositi svoje znanje o održavanju bicikala.

Od listopada prošle godine svako 14 dana, ponedjeljkom u 20 sati, u Klubu Zona održava se Šah u Zoni - druženje šahista i onih koji će to tek postati pa će tako biti i 4. i 18. veljače. Šahisti Šahovskog kluba Student rado prenose znanje ili prihvaćaju poziv na dvoboj, a za termin 18. veljače pozivaju i na šahovski turnir. Svi zainteresirani za odmjeravanje snaga sa aktivnim igračima šahovske lige mogu mjesto na turniru rezervirati putem prijavnice na klubzona.net.

Za druženje na Književnim čajankama u Klubu Zona nije nužno ni piti čaj ni imati znanje o književnoj kritici, jedino je važno voljeti rasprave o pročitanim književnim djelima. Na prvo druženje u veljači Djevojke koje čitaju pozivaju u utorak, 5. veljače, u 20 sati, a tema rasprave bit će djelo Ubojstvo na igralištu za golf Agathe Christie. Ritam održavanja idućih druženja nastavlja se svako 14 dana pa će se iduće druženje održati 19. veljače.

Godinu dana nakon izložbe putopisnih fotografija u Klubu Zona, Jurica Galić Juka donosi i priče sa ekspedicije Rapa Nui na kojoj je prelazeći 52 tisuće kilometara kroz Boliviju, Peruu, Čile i Argentinu, obišao brojne prirodne i povijesne lokalitete. U četvrtak, 7. veljače, u 19 sati kroz anegdote, videa i fotografije ponovno će zainteresirane povesti na putovanje prekrasnom, ali neljubaznom čileanskom pustinjom Atacama, u vožnju živopisnim lokalnim autobusima na Cesti smrti te na penjanje šarenom Duginom planinom.

Od veljače će se u Kluba Zona družiti i igrači Yu-Gi-Oh kartaške igre. Svako 14 dana, prije subotnjih večeri društvenih igara, od 16 do 20 sati, moći će im se pridružiti i novi igrači ove svjetski popularne igre - naučiti pravila, stjecati nova prijateljstva, usavršiti poznavanje engleskog jezika i razvijati strategije oduzimanja bodova suigračima. Niz druženja i igara započet će 9. i 23. veljače.

Svako dva tjedna, subotom od 20 sati do ponoći, Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST na Večeri modernih društvenih igara Ajmo se igrat! donosi svoju bogatu kolekciju igara, a igrači mogu donijeti i svoju igru te doći sami ili u društvu. Prije jednomjesečne pauze u ožujku, igrat će se 9. i 23. veljače.

Deset učenika iz Škole likovnih umjetnosti Split predstavit će svoje radove u Klubu Zona, povezujući tako fotografiju, slikarstvo, ilustraciju, kiparstvo i dizajn. Izložba Goghovo uvo otvorit će se u utorak, 12. veljače, u 19 sati i bit će otvorena dva tjedna. Radove će izložiti: Ambra Radić, Barbara Pešut, Danica Katunarić, Dominik Rnjak, Filip Glaurdić, Grgur Tadinac, Laura Bobanac, Leonora Ugrin, Marija-Ana Miše i Pavla Vukšić.

Udruga Ruke za bolju Makarsku od veljače će u Klubu Zona realizirati Građanski inkubator - ciklus edukacija o aktivnom građanstvu, nenasilnoj komunikaciji, diskriminaciji i korupciji. Tema prve radionice koja će se održati 15. veljače u 16 sati bit će Mladi i aktivno građanstvo te će sudionike upoznati s radom udruga za mlade, ulogama Vijeća učenika i Savjeta mladih te osnovnim pojmovima vezanim uz odgoj za demokratsko građanstvo. Sudjelovanje je besplatno, a rezervacija mjesta moguća je putem prijavnice dostupne na klubzona.net.

Posljednjeg petka u mjesecu, u programu Kluba Zona održavaju se The Split Mind književne večeri. Tako će uredništvo istoimenog studentskog časopisa 22. veljače u 20 sati ugostiti Davora Novevskog, mladog dubrovačkog književnika i kolumnista. Novevski je nakon objavljene zbirke pripovijetki Ravno do dna, u rekordnom roku napisao i objavio Teoriju sjene, svoj prvi roman za koji je uspješno realizirao i crowdfunding kampanju.

U ciklusu izložbi autora mlađe generacija Mladi izlažu u utorak, 26. veljače, u 19 sati izložbu će u Klubu Zona otvoriti Nikolina Žabčić. Radove studentice Animiranog filma na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu javnost je već imala priliku vidjeti na nacionalnim festivalima, a u Splitu predstavlja radove u kojima se pretežito igra sa dječjim snovima

Gradsko društvo Crvenog križa u srijedu, 27. veljače, u 19 sati prezentirat će Pripreme za izvanrednu situaciju. Objasnit će kako pravilno postupati, prije, za vrijeme i nakon izvanredne situacije s ciljem smanjenja negativnih posljedica. Kroz predavanje će pokazati i kako napraviti vlastiti set u slučaju katastrofe te koliko je važno razraditi vlastiti plan u slučaju izvanredne situacije.