A di si ti u subotu, 14.12.?

13_12_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: MoSt
A di si ti u subotu, 14.12.?

Ove godine posjetitelje će dočekati 62 štanda na kojima će sudionici ponuditi nove i rabljene predmete, rukotvorine, božićne ukrase, kolekcionarske predmete, domaće proizvode i različite usluge.

Najdugovječnija promotivno-humanitarna akcija splitske udruge MoSt A di si ti?!, devetnaesta po redu, održat će se u subotu, 14.12., na Trgu Gaje Bulata, ispred HNK-a Split, s početkom u 10:00 sati.
Ove godine posjetitelje će dočekati 62 štanda na kojima će sudionici ponuditi nove i rabljene predmete, rukotvorine, božićne ukrase, kolekcionarske predmete, domaće proizvode i različite usluge. Mnogi sudionici najavili su i čitav niz iznenađenja za posjetitelje na svojim štandovima.

U zabavnom programu nastupaju: Limena glazba Žrnovnica – HGD Stjepan Radić; Udruga Glazbene niti ljubavi; TKD ST Kwan; Plesni studio Clique, Baletni studio Školjkica i bubnjari iz Klapa Klapa.
Uz defile Moto klubova Fjaka i Specijalne policije sudionika Domovinskog rata, dolazak Djeda Božićnjaka i animaciju djece, lutriju sa vrijednim nagradama, očekuje se i dolazak vatrogasaca iz DVD Okruk, a djeca će se moći upoznati sa radom i vozilom vatrogasaca. Također, sklopu akcije bit će postavljena izložbafotografija „Skriveni svijet beskućništva“ (autor dijela fotografija je i mladi splitski fotograf Miro Lelas).

Cilj akcije A di si ti ?! je, kao i svake godine, senzibiliziranje javnosti za problematiku beskućništva te promocija solidarnosti i volonterstva. Kao i proteklih godina, sav prihod prikupljen tijekom akcije namijenjen je korisnicama/ima Udruge, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke.
Trenutno je u Centru smješteno 35 korisnica i korisnika, a usluge Poludnevnog boravka i Socijalne samoposluge koristi više od 150 korisnica/ka.