8. Mladi izlažu: Izlaže Tihana Felić

30_01_2023  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Tihana Felić
8. Mladi izlažu: Izlaže Tihana Felić

U Klubu Zona počinje osmi ciklus izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu". Otvara se izložba studentice slikarstva Tihane Felić.

U Klubu Zona počinje osmi ciklus izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu". U utorak, 31. siječnja, u 19 sati otvara se izložba studentice slikarstva Tihane Felić. Radovi u tehnici sitotiska koji čine seriju naziva "Pričam u snu" mogu se pogledati do 25. veljače. Glazbu na otvaranju birat će DJ Marci.

- Pojedini radovi iz daljine podsjećaju na neuronske veze ili gradske mape, izgledaju kao niz datoteka i ladica informacija, a kada im se približimo uočavamo detalje koji svojom jukstapozicijom i preklapanjima za svakog promatrača stvaraju zaseban doživljaj i niz asocijacija. Drugi pak radovi sadrže elemente nadrealizma, a često je teško iz prvog pogleda razgraničiti gdje jedna slika završava, a druga počinje. Baš kao i u snovima pogled nas vodi iz jedne podsvjesne stvarnosti u drugu - kazala je Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Tihana Felić rodom je iz Varaždina, a u Splitu studira na prvoj godine diplomskog studija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer slikarstvo. Već je izlagala na dvije završne izložbe odsjeka te na grupnoj izložbi u Helsinkiju.