700 besplatnih filmova i još

29_05_2015 / 14:11h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: Flickr
700 besplatnih filmova i još

Na stranici Open Culture mogu se pronaći besplatni filmski klasici, dokumentarci, ali i besplatne knjige, tečajevi i predavanja

Ako se nakon napornog dana volite opustiti uz dobar film, a u kinu se prikazuju samo razvikani blockbusteri, onda je dobra vijest da na stranici Open Culture postoji baza od više od 700 fimova koji se mogu pogledati online, i to besplatno (i legalno!).

Na stranici se mogu pronaći izvrsni klasici, vesterni, noir filmovi i mnogi drugi, a Macbeth iz 1961. godine sa Seanom Conneryjem, Tarantinov prvi film My Best Friend's Birthday, The Alphabet, Lynchov kratki film iz 1968. samo su neki od poznatih naslova. I ljubitelji horora doći će na svoje s nekim od najpoznatijih slashera kao što je Silent Night, Bloody Night i klasika kao što su Nosferatu, The Cabinet of Dr. Caligari, Carnival of Souls.

Na stranici Open Culture mogu se pogledati i dokumentarci: Auschwitz, kratki dokumentarac Steven Spielberga (uz naraciju Meryl Streep), dokumentarac o Andyju Warholu i Royu Lichtensteinu iz 1966., te brojni dokumentarci o glazbenim zvijezdama kao što su Freddie Mercury, Iggy Pop, David Bowie i brojni drugi.

Osim filmova, mogu se pronaći i besplatne knjige, tečajevi jezika, predavanja iz astronomije, biologije, fizike, filozofije, arhitekture i brojnih drugih polja.