7. FMFS otvoren pred punim kinom

07_06_2014 / 14:43h  |  Autor: Ivana Zec  |  Foto: Miroslav Lelas
7. FMFS otvoren pred punim kinom

U petak, 6. lipnja, otvoren je sedmi po redu Festival mediteranskog filma Split učinivši grad mediteranskom prijestolnicom filma i po sedmi put.

 U rasprodanom ljetnom kinu Bačvice u petak je službeno otvoren 7. Festival mediteranskog filma Split, najposjećenija kulturna manifestacija u u gradu, a trajat će sve do 14. lipnja. Festival je otvorio splitski kratki film Priča o Mari iz Velog Varoša Igora Šeregija, koji je zajedno s brojnom ekipom filma primio iskrene pohvale publike.

- Mi ovaj festival stvarno radimo radi publike, trudimo se tijekom cijele godine i jako nam znači što ponovno imamo rasprodano kino; ne samo na Bačvicama nego i u Galeriji umjetnina, gdje po prvi put od ove godine u istom terminu imamo projekcije. Festival je nadrastao granice Splita kroz naš drugi projekt, Kino Mediteran, s kojim ćemo obići 20 gradova u ljetnim mjesecima, a plan je nakon Lastova, Hvara i Jelse revitalizirati još neka kina programom cijele godine – pozdravio je posjetitelje Alen Munitić, direktor FMFS-a.

Manifestaciju je službeno otvorio Goran Kovačević, splitski dogradonačelnik, koji se zahvalio organizatorima na ustrajnom radu i entuzijazmu, pomoću kojih su obogatili Split ovako vrijednim festivalom filmske umjetnosti obećavši da će im Grad Split na njihovu putu biti snažna podrška.

Nakon što su se brojni posjetitelji uhvatili na Ješku, slijedio je izraelski film U potrazi za mađioničarom, koji su predstaviili osobno producent Shemi Shoenfeld i glavni glumac Makram Khoury, koji je za ulogu u ovom filmu dobio godišnju nagradu izraelske filmske akademije.

Nastavku druženja na Bačvicama do dugo u noć doprinijela je DJ Pedo, koja je posjetitelje rasplesala domaćim i stranim hitovima, neobičnom i zanimljivom kombinacijom pjesama.

Program festivala, podsjećamo, održava se na tri lokacije – u ljetnom kinu Bačvice, u Kinoteci Zlatna vrata te u caffeu Galerija u Galeriji umjetnina, gdje će se organizirati brojne tribine, predavanja i razgovori s gostima. Ako već niste, odaberite nešto za sebe iz široke palete sadržajnog programa - 81 film iz 30 zemalja u pet različitih programa, od čega devet regionalnih i pet hrvatskih premijera u dugometražnom programu.