5000 studentskih stipendija

21_01_2016 / 10:15h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Flickr
5000 studentskih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je natječaj za minimalno 5000 državnih stipendija. Mjesečni iznos stipendije iznosi 1200 kuna, a rok zta prijavu je 12. veljače.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) objavilo je natječaj za dodjeljivanje minimalno 5000 državnih stipendija.

Državne stipendije dodjeljuju u tri kategorije: redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona; zatim redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskog statusa te studenti s invaliditetom i studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Pritom je uvjet da su studenti koji hrvatski državljani ili državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Hrvatskoj i studenti koji imaju status redovitog studenta na visokom učilištu u Hrvatskoj. Svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti na natječaj za dodjelu državne stipendije samo u jednoj kategoriji. Mjesečni iznos državne stipendije iznosi 1 200 kuna i isplaćivat će se za razdoblje od siječnja do rujna 2016. godine.

Više informacija o stipendijama i načinu prijave mogu se naći na stranici Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta.

Rok za prijavu: 12. veljače 2016.