5 000 studentskih stipendija

03_12_2014 / 15:07h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: everystockphoto.com
5 000 studentskih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodijelit će minimalno 5 tisuća stipendija redovitim studentima i studentima s invaliditetom.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo je natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija. Pravo na stipendiju imaju redoviti studenti visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studenti s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija.

Točan broj stipendija zasad nije poznat, no bit će dodijeljeno minimalno 5 000 stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu). Mjesečni iznos državne stipendije je 1 200 kuna i isplaćivat će se za vremensko razdoblje od siječnja do rujna 2015. godine.

Državne stipendije dodjeljuju se u sljedećim kategorijama: studentima koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih roditelja, studentima koji su djeca vojnih i civilnih invalida rata, redovitim studentima slabijega socioekonomskog statusa, studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija. Za dodjelu državne stipendije mogu se natjecati svi redoviti studenti koji su hrvatski državljani.

Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se počevši od 28. studenoga do 23. prosinca 2014.

Više informacija na public.mzos.hr.