5000 stipendija studentima

25_10_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Flickr
5000 stipendija studentima

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) objavilo je natječaj za dodjeljivanje minimalno 5 000 državnih stipendija. Mjesečni iznos stipendije iznosi 1200 kuna, a rok za prijavu je 8. studenog.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) objavilo je natječaj za dodjeljivanje minimalno 5 000 državnih stipendija.

Državne stipendije dodjeljuju se u tri kategorije: redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona; zatim redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijega socio-ekonomskog statusa te studenti s invaliditetom i studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Mjesečni iznos stipendije iznosi 1200 kuna i isplaćivat će se za razdoblje od listopada 2016. do lipnja 2017.

Rok za prijavu: 8. studenog 2016.

Dodatne informacije o uvjetima prijave i potrebnoj dokumentaciji dostupne su na stranici MZOS-a.