Volontiranje je moj đir!

10_09_2006
Volontiranje je moj đir!

U Splitu će se krajem listopada održati susret mladih volonterki i volontera s područja Dalmacije. Cilj je osnažiti i proširiti volontersku scenu okupljanjem mladih koji su aktivni u svojim zajednicama ili se na to tek spremaju... Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi mladi od 15 do 29 godina.

U Splitu će se krajem listopada održati susret mladih volonterki i volontera s područja Dalmacije. Cilj je osnažiti i proširiti volontersku scenu okupljanjem mladih koji su aktivni u svojim zajednicama ili se na to tek spremaju...

Udruga MoSt u partnerstvu s udrugom Mi organizira 1. regionalni susret mladih volontera za područje od Zadra do Dubrovnika, koji će se održati u hotelu Dujam i Domu mladih od 27. do 29. listopada 2006.


Mlade se danas često gleda kroz prizmu problema, pasivnosti i nezainteresiranosti. Cilj ovog susreta je okupiti one mlade koji su aktivni u svojim zajednicama, ili se na to tek spremaju, i javnosti poslati drugačiju poruku, poruku o aktivizmu, potencijalu, entuzijazmu i volonterskom radu mladih - poruku "Volontiranje je moj đir!".


Tijekom trodnevnog susreta mladi će razmijeniti iskustva u volonterskom radu, održat će se forum mladih, interaktivne radionice i niz zanimljivih predavanja. Ovaj susret nipošto ne bi trebali propustit oni kroz čija usta izlazi neka od izvedenica riječi "volonterstvo" jer živimo u vremenu kada volonterstvo ne shvaćaju svi jednako. Ovo je prava prilika za demistifikaciju pojma volonterska naknada i napraviti razliku između neplaćenog rada i volonterskog rada. Prava prilika za odgovoriti: gdje, kako i zašto volontirati...


Za sudjelovanje se mogu prijaviti svi mladi od 15 do 29 godina, a najkasnije do 30. rujna 2006. godine. Formular za prijavu i detaljnije informacije nalaze se na www.most.hr. Organizator će za sudionice i sudionike iz Splita i bliže okolice (Solin, Kaštela, Trogir, Omiš, Sinj) osigurati prehranu i putne troškove, a za ostale i smještaj u hotelu Dujam.

napisao: Pile