#366aroundthesun u Klubu Zona

30_09_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Mihaela Erceg
#366aroundthesun  u Klubu Zona

U Klubu Zona otvara se nova dvotjedna izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Nagrađivana autorica Mihaela Erceg predstavit će odabrane radove iz projekta #366aroundthesun.

 U utorak, 5. listopada, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova dvotjedna izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Nagrađivana autorica Mihaela Erceg predstavit će odabrane radove iz projekta #366aroundthesun (366 oko Sunca) koje je crtala tijekom 2020. godine.

- Mihaela izlaže dio ilustratorskog dnevnika koji se sastoji od 366 crno-bijelih crteža u kombiniranoj tehnici. Izrazito humorističnim, ponekad autoironičnim crtežima progovara o socijalnoj nepravdi, ljubavnim dramama, politici, pobuni, poremećajima, osnovnim životnim potrebama, planovima i dokolici. U obradu tema ponekad uključuje događaje i likove iz povijesti i religije, ali i trendove i tehnologije iz sadašnjosti – objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Mihaela je 2019. diplomirala Animirani film na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Završnim filmom „Taksimetar i osrednje psihoze“ dobila je priznanje na Međunarodnom danu animacije u Zagrebu za inovativnost u dizajnu, stil i humor. Njen drugi film „Od jutra do sutra“ bio je prikazan na Canlandıranlar Film Festivalu. Godine 2020. počinje objavljivati dnevnu strip rubriku „Na Dobro Van Doša“, a 2021. izdaje kalendar „Di si bija '21?“. Dobitnica je Nagrade za najbolju Hrvatsku karikaturisticu Jutarnjeg lista 2019. godine te druge nagrade za najbolji scenarij na Balkanskoj smotri mladih strip autora 2018. godine. Autorica je niza publikacija te je ilustrirala četiri knjige. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu te više samostalnih izložbi.

Ciklus izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“ realizira se uz financijsku podršku Grada Splita.