35 godina gradnje Doma mladih

19_11_2014 / 19:06h  |  Autor: I. Z.
35 godina gradnje Doma mladih

35 godina otkad je započeta izgradnja Doma mladih obilježava se predstavom Fleshdance (20. 11.) te dvjema izložbama (21. 11.): Izgradi platformu: Strgane izvedbe i Izgradi platformu: Dom mladih.

Prošlo je 35 godina otkad je započeta izgradnja (još nedovršenog) Doma mladih, a Multimedijalni kulturni centar Split, Platforma 9.81 - institut za istraživanje u arhitekturi te zagovaračka inicijativa Platforma Doma mladih ovu godišnjicu obilježavaju predstavom Fleshdance kolektiva BADco (20. studenog u 20 h) te izložbama Izgradi platformu: Dom mladih i Izgradi platformu: Strgane izvedbe, koje se otvaraju u galerijskom prostoru Doma mladih (21. studenog u 21 h).

Predstava Fleshdance koreografsko je istraživanje granica između tijela i prostora, pogleda i dodira te je jedna od najpopularnijih predstava skupine BADco. Nastala je 2004. godine kao problemsko istraživanje slikarskih triptiha Francisa Bacona, a ovom je prilikom podvrgnuta analitičkom procesu, što je rezultiralo izložbom Strgane izvedbe. Ulaz je na predstavu slobodan, ali zbog ograničenog broja sjedala potrebno je mjesto rezervirati na [email protected] ili na 021 537 449.

Izložba Izgradi platformu: Dom mladih okuplja na jednom mjestu tokove misli, slike, povijest, nacrte i aktualne procese transformacije prostornih, programskih i organizacijskih koncepata u prostorima Doma mladih, ali i sličnih - Društvenog centra Rojc (Pula), Filodrammatice, Hartere i Palacha (Rijeka), Hrvatskog doma (Karlovac), Lazareta (Dubrovnik) i Pogona (Zagreb). Obje će se izložbe moći vidjeti do 11. prosinca, svakmim danom osim nedjelje, od 14 do 21 h.