25. Adria Art Annale

14_10_2012 / 23:07h
25. Adria Art Annale

Performansom, otvaranjem izložbe, koncertom i eko domjenkom započet će 25. Adria Art Annale. Neodvojivi dio izložbe su i predavanja o aktualnim pitanjima društva - direktna demokracija, umjetnost, radnici, Torcida...

Performansom, otvaranjem izložbe, koncertom i eko domjenkom započet će 25. Adria Art Annale koji će se tjedan dana (od 15. do 22. listopada) održavati u podrumima Dioklecijanove palače.

Izložba će činiti anonimno izloženi radova umjetnike, kao odgovor egoističnim principima kapitalizna te kao stav da autora umjetničkog rada nije moguće svesti na ime jedne osobe kao što je nemoguće povući granice države bez da se nekoga ostavi s druge strane te imaginarne crte. Neodvojivi dio izložbe su i predavanja o aktualnim pitanjima društva (direktna demokracija, umjetnost, radnici, Torcida...) koja su samo uvod u direktno demokratske tribine koje će se održavati svaku večer u 20h.

Kada moć ljubavi prevlada ljubav prema moći
te Živjeti - dati život za drugoga teme su predavanja Hrvoja Jurića i Marije Selak koja će se održati u utorak navečer. U srijedu će u večeri pod nazivom Drugačiji Balkan je moguć Vedrana Bibić i Maja Miše predstaviti zaključke Balkanskog socijalnog foruma, a u četvrtak će se nakon uvodnog predavanja Zdravka Popovića sučeliti stavovi direktna demokracija vs. parlament. Tema tribine koja će se održati u petka je – Torcida i mogućnost povezivanja s aktivističkim pokretima. Posljednja tribina održat će se u subotu, nakon predavanje Ane Peraice na temu Umjetnost i otpor u javnom prostoru.